Gastouderopvang “Knabbel en Babbel” - Meer dan oppassen alleen

Uw gastouders

Onze namen zijn Ad en Ingrid Vaessen. We zijn gehuwd en  hebben drie volwassen kinderen, een schoondochter en een kleinzoon.
  


Sinds 2002 ben ik, Ingrid, officieel gastouder. Ik heb drie jaar HBO-J (jeugdwelzijnswerk) gedaan. Ondanks het feit dat ik de opleiding niet heb afgerond, heb ik er in mijn werk als gastouder veel profijt van. Sinds januari 2013 ben ik in het bezit van mijn diploma Pedagogisch Medewerker niveau 4.

In de tijd dat de kinderen klein waren, hebben we jarenlang vakantiekinderen via Europa Kinderhulp gehad en ving ik incidenteel kinderen op.

Op het moment dat mijn jongste naar de middelbare school ging, heb ik eerst gewerkt als invalskracht  o.a. op kinderdagverblijven. Ik heb bewust gekozen voor gastouderopvang, deels om thuis te zijn voor mijn eigen kinderen en deels omdat ik als invalskracht werkte en daardoor geen band kon opbouwen met de kinderen en hun ouders. Voor mij is die band heel belangrijk.

Ad heeft de opleiding Pedagogische Academie afgerond maar is er helaas nooit werkzaam in geweest. Na jarenlang in de ICT gewerkt te hebben, raakte hij werkeloos. Aangezien hij in die periode veel bijsprong hebben we besloten om het samen te gaan doen. Op 1 januari 2018 is de VOF een feit geworden.

Dit heeft vele voordelen zowel voor de kinderen, hun ouders en voor ons zelf.
Er is altijd iemand aanwezig voor de kinderen met uitzondering van onze vakanties. Ouders hebben dus zelden problemen met eventuele vervangingen omdat de gastouder ziek is of afspraken heeft

Bovendien is er meer mogelijk op het gebied van opvang. Een van ons kan met de kleinsten thuis blijven zodat ze kunnen slapen, terwijl de ander met de andere kinderen bv naar de speeltuin gaat. Er is dus meer aandacht voor de kinderen.

Ons huis is kindvriendelijk ingericht. Alle benodigdheden zoals bedjes, buggy’s en dergelijke zijn aanwezig. Er is voldoende spelmateriaal voor alle leeftijden. We hebben een grote afgesloten tuin met veel speelmogelijkheden. Voor het huis is er een plein waarop de oudere kinderen veilig kunnen spelen en de hei is op loopafstand.

Momenteel zijn alle kindplaatsen opgevuld.

Voor informatie kunt u ten alle tijden contact met ons opnemen telefonisch of via het contactformulier.

Vakanties en vrije dagen
Zaterdag 22 december 2018 t/m zondag 6 januari 2019
Maandag 22 april 2019 ( tweede Paasdag)
Zaterdag 29 april t/m zondag 12 mei
Donderdag 30 mei en vrijdag 31 mei ( Hemelvaart)
Donderdag 29 augustus 2019  t/m zondag  15 september 2019

MEER DAN OPPASSEN ALLEEN

PERSOONLIJK
           FLEXIBEL
                      KLEINSCHALIG

Gastouderopvang Knabbel en Babbel VOF
Ingrid en Ad Vaessen
Elandstraat 7
6414CL Heerlen

Telefoonnummer
045-5212872

Registernummers
LRK nr. Ingrid:   197708614
LRK nr. Ad:        158941287
KVK:                   70489777

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag:  6:15-19:00
Zaterdag & zondag:    gesloten
feestdagen:                 gesloten