Gastouderopvang

Gastouderopvang is kinderopvang in het huis van de gastouder of bij de ouder thuis. In ons geval is dat opvang bij ons thuis.

Flexibel en persoonlijk zijn de sleutelwoorden in de gastouderopvang. De opvangtijden van uw kind(-eren) kunnen aangepast worden aan uw wensen. Baby’s en peuters kunnen enkele uren per dag opgevangen worden maar ook hele dagen; de schoolgaande kinderen kunnen voor en na schooltijd terecht en ook in de vakanties. Indien het mogelijk is, halen en brengen we de kinderen van en naar school/ peuterspeelzaal.
Doordat we opvang bieden aan kinderen van 0 tot 12 jaar worden broertjes en zusjes niet van elkaar gescheiden, maar worden ze samen opgevangen net als thuis.
Zijn de kinderen ziek dan kunnen ze in overleg toch bij ons terecht mits er geen sprake is van hoge koorts of buikgriep.

De kinderen worden opgevangen in een huiselijke sfeer. Het is net een groot gezin.
Kinderopvang bij een gastouder betekent meer dan ‘gezellig bezig zijn met kinderen’. Voor kinderen is een gastgezin een plaats om andere kinderen te ontmoeten en te leren kennen, met elkaar te spelen, samen te eten en te slapen. Verder is het een plaats om van elkaar te leren, om met elkaar rekening te houden en ervaringen op te doen. We knutselen, doen spelletjes en maken uitstapjes naar bijvoorbeeld de speeltuin of de kinderboerderij. Ook poetsen we samen, gaan boodschappen doen.
Soms zal een kind alleen opgevangen worden, maar vaak zijn er ook andere kinderen van allerlei leeftijden. Doordat er maar vijf kinderen onder de vier jaar tegelijk opgevangen mogen worden, is het mogelijk om alle kinderen persoonlijke aandacht te geven en in te spelen op hun (on-) mogelijkheden. Gastouderopvang wordt zo een aanvulling op de opvoedingsactiviteiten van de ouders.

Sinds augustus 2005 heb ik stagiaires van het Arcus College, die me hierin ondersteunden.
Ik ben erkend leerwerkbedrijf.

Momenteel hebben we stagiaires van
De Buitenhof ( speciaal onderwijs)
De Pijler ( speciaal onderwijs)
VOC Vista College( Helpende Zorg en Welzijn niveau 2)
Praktijkschool

Momenteel zijn alle kindplaatsen opgevuld

MEER DAN OPPASSEN ALLEEN

PERSOONLIJK
           FLEXIBEL
                      KLEINSCHALIG

Gastouderopvang Knabbel en Babbel VOF
Ingrid en Ad Vaessen
Elandstraat 7
6414CL Heerlen

Telefoonnummer
045-5212872

Registernummers
LRK nr. Ingrid:   197708614
LRK nr. Ad:        158941287
KVK:                   70489777

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag:  6:15-22:00
Zaterdag & zondag:    gesloten
feestdagen:                 gesloten